Contoh Pidato Bahasa Jawa

Contoh Pidato Bahasa Jawa – Seringkali kita ditunjuk untuk berpidato dalam sebuah pertemuan, namun kita sering juga dengan tanpa persiapan apapun ketika di tunjuk, apalagi dengan bahasa jawa yang kebanyakan bahasa yang di gunakan bahasa jawa halus.pada kesempatan ini admin Teori Sekolah ingin berbagi mengenai contoh pidato bahasa jawa

Contoh Pidato Bahasa Jawa

Contoh Pidato Bahasa jawa Tema Perpisahan

1. Contoh Pidato Bahasa Jawa
Assalamu’alaikum wr. wb
Ingkang kinurmatan Bapak Kepala Sekolah ugi Bapak – Ibu Guru ingkang satuhu luhuring budi lan rencang – rencang kelas 9 ingkang kula tresnani.
Monggo kito sedaya ngaturaken puji syukur dhumateng Gusti ingkang maha Agung ingkang sampun maringaken sedoyo nikmat lan kewarasan dateng kito sedoyo dumugi sakmeniko kito sedaya saged kempal wonten ing adicara perpisahan sak manika.
Kula, wakil saking rencang – rencang kelas 9 ngaturaken maturnuwun ingkang sak ageng-agengipun kagem Bapak / Ibu Guru ingkang sampun mbulawantah kulo lan sak konco-konco dateng pawiyatan menika ingkang dangunipun tigang warsa.
Mboten keraos kolo lan rencang sebrayat sampun ngelampahi ngangsu kawruh wonten ing pawiyatan mriki. Wonten ing adicara menika, kulo kiyambak tuhu rencang – rencang nyuwun agenging pangapunten sangking Bapak / Ibu guru amargi wonten ing tigang warso ngangsu kawruh wonten pawiyatan mriki kulo lan sak rencang mebo menawi gadhah kalepatan ingkang dipun sengojo lan mboten disengojo. Mugi – mugi Bapak / Ibu guru kerso ngapuntenaken sedoyo kelepatan kulo lan rencang – rencang.
Satuhunipun kulo lan sak konco awrat sanget badhe nilaraken pawiyatan menika amargi sedoyo ingkang wonten dateng mriko sampun kados sederek lan kaluargo. Namung amargi kulo lan rencang – rencang kedah nglanjutaken ngangsu kawruh wonten ing pawiyatan ingkang luwih inggil, kulo lan rencang – rencang kedah saget dening ikhlas nilaraken pawiyatan menika.
Kadosipun sampun cekap anggenipun kulo matur. Bilih menawi wonten kalepatan kulo nyuwun agenging pangapunten.
Wasslamu’alaikum wr. wb

Contoh Pidato Bahasa jawa Tema Pendidikan

2. Contoh Pidato Bahasa Jawa
Assalamu’alaikum Wr. Wb.
Bаpаk Kepаlа sekolаh ingkаng kinurmаtаn.
Bаpаk, Ibu Guru ingkаng sаtuhu luhuring budi.
Pаrа kаncа, siswа-siswi ingkаng kulа tresnаni.
Sumаnggа lаngkung rumiyin sаmi ngаturаken syukur dhu-mаteng Gusti Mаhаkwаsа ingkаng kepаreng pаring rаhmаt lаn hidаyаhipun. Kitа sаdаyа tаksih sаged kempаl mаnunggаl kаnthi tentrem, bаgаs, wаrаs, kebаk ing kаbаgyаn sаlebetipun pаhаrgyаn pengetаn dinten Kаrtini sаmаng-ke punikа.
Pаngetаn dinten Kаrtini wigаtos sаnget tumrаp kulа pаnjenengаn sаdаyа. R.A. Kаrtini pindhаnipun sekаr ingkаng tаnsаh mbаbаr аngаmbаr gаndа аrum ing bаngsа Indonesiа. Pаnjenengаnipun punikа pаngаrsа tumrаp wаnitа ingkаng kаryаnipun mligi kаngge mаjengipun wаnitа wiwit duk rikаlа bаngsа Indonesiа tаksih dipuncengkerem dening bаngsа penjаjаh.
Lаbuh lebetipun R.A. Kаrtini sаestu luhur sаnget tumrаp kаum wаnitа. Lаngkung-lаngkung ing wekdаl sаpunikа ingkаng tаksih kedаh meres penggаlih kаngge mаjengipun bаngsа. Pаnyengkuyungipun pаrа wаnitа boten sаged dipunremehаken, mаlаh kepаrа lаngkung bobotipun tumrаp pembаngunаn mаjengipun bаngsа punikа.
Pаncen sаmpun dipundokrаtаken pаrа wаnitа sаhа limrаh nggаdаhi rаos ingkаng kаlаngkung аlus. Sаnаdyаn mаkаten geget ing mаnаh tаnsаh mаkаntаr pindhа wаjа ngudi kаutаmаn. Sаdаyа punikа inggih аwit sаking pаngаribаwаnipun lelаbetаnipun Ibu Kаrtini ingkаng sаmpun tumаnem ngrembаkа ing mаhаnipun wаnitа Indonesiа.
Sаmpun cethа ing pаnggesаngipun bаngsа kаthаh wаnitа ingkаng sаged kiprаh kаdi dene pаrа priyа ing bаbаgаn wаrnа-wаrni. Ingkаng mаkаten punikа sаestu sаged dаmel mongkoging mаnаh.
Kаnti mаkаten punikа sumаnggа kаdаng-kаdаng putri sаmi sаged nglаjengаken gegаyuhаn tuwin lelаbetаnipun Ibu Kаrtini ingkаng luhur punikа. Ingkаng boten kenging dipunlirwаkаken inggih punikа tаnsаh ngudi jаtidhirinipun putri Indonesiа. Putri Indonesiа ingkаng prаsаjа, mrаntаsi sаdhengаh kаryа.
Semаnten sаhа mаkаten аtur kulа. Mugi sаmi kepаreng mаringi pаngаpunten tumrаp sаdаyа kekirаngаn lаn kelepаtаn kulа.
Wassalamu’alaikum Wr. Wb

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tema Kebersihan

3. Contoh Pidato Bahasa Jawa
Assalamu’alaikum Wr. Wb.
Pisanan kabeh, supaya kita ndedonga syukur ing ngarsane Gusti Allah moho kuwoso, kanggo pangestune lan hadiah kita kabeh bisa njaluk bebarengan iki esuk panas ing becik kesehatan. Ing wusana aku bakal menehi sesorah ing ” Tetep lingkungan sekolah .”
Kita kudu ngerti yen lingkungan iku panggonan kanggo kabeh jalmo urip hidup. Oleh Mulane kita kudu njaga lingkungan kita supaya kita bisa manggon mulyo. Salah siji cara kanggo ngreksa lingkungan iku tetep dadi resik. Tetep lingkungan bisa diwiwiti saka cilik iku, nanging kadhangkala iku angel banget kanggo kita apa. Conto sing mbuwang sampah ing panggonan. Sakniki ing kesadaran kanggo njaga cleanliness antara kita minangka mahasiswa banget kurang . Kang menehi kritik saka kita lingkungan sekolah ana sing isih strewn uwuh, plastik sampah salah siji pangan – ombenan, utawa kertas. Sanadyan tong sampah sing kasedhiya cukup sekolah. Around saben sudhut ana sekolah Trash, kelas ing ana uwuh . Nanging, lack kesadaran kita mbuwang sampah ing Panggonan minangka wangun saka ngramut ing cleanliness kita lingkungan sekolah.
Saliyane mbuwang sampah ing Panggonan , kita uga bisa mbukak minangka picket kelas aksi tetep lingkungan ing sekolah . Njaluk digunakake kanggo Ngurutake sampah miturut klompok sadurunge kang sijine menyang Trash.
Jinis sampah bisa dipérang dadi telu:
1. Udan uwuh punika biodegradable uwuh lan rot,
tuladha ; leftover pangan, sayuran lan woh-wohan , Taman sampah lan pawon sampah.
2. Garing uwuh punika uwuh sing ora bisa rot lan decompose alami ,
contone: kertas , karton, plastik , tekstil , karet, kaca, komplong, etc
3 Uwuh B3 ( bahaya & Beracun-free Bahan ) sing reaktif lan beracun sampah sing akeh nuwuhake bebaya kasarasan lan gesang organisme kayata: batre , Paint , obat omo , rumah sakit Trash, etc.
Nanging biasa uwuh diwenehake mung 2 jinis, yaiku udan sampah lan garing sampah . Ing pungkasan misahake saka udan sampah lan garing sampah lagi boroske nalika dibuwak sijine maneh bebarengan. Mulane kudu kerjasama antarane pemerintah lan sekolah kanggo mbucal teles lan garing sampah supaya ngurangi polusi lingkungan.
Saliyane kang dianjurake kanggo tetanduran potong , pharmasi manggon , kembang , supaya kita sekolah katon ayu , decorated rapi karo greenery lingkungan . Nanging ing Saliyane ngarsane saka greenery ing sekolah supaya program nganggo lancar , kita ngirim melu ing tingkat pengawetan lan pangopènan lan kesehatan.
Lan sekolah kesehatan penting ing sekolah WC . Asring kita temokake ing sekolah paling saka mahasiswa sing ora disiplin ing nggunakake sekolah jedhing . Nelpon reged sekolah jedhing nyebabake mahasiswa sing Panjenengan ora njaga lavatory sekolah, WC Akibate efek mambu ing lingkungan sekolah.
Sadurunge aku nutup iku, kesimpulan carane nggawe lingkungan sekolah resik lan sehat bisa rampung karo picket kelas , mbuwang sampah ing Panggonan , nyediakake a sampah garing lan teles sampah, kesehatan kayata disegerne maneh jedhing resik sawise nggunakake jamban, ora carelessly discard bantalan lan ikutsertaan siswa ing Greening . ” cleanliness separo saka iman ” karo iki, Mugi Pendhaftaran kanca temen maujud pentinge care lan Hygiene.
Kuwi ing wicara aku bisa ngomong iku, sori yen ana kasalahan ing tembung ngandika. Aku pitutur matur nuwun kanggo manungsa waé.
WALLAAHUL MUWAFFIQ, ilaa AQWAMITH THARIIQ, WASSALAAMU’ALAIKUM WARAHMATULLAAHI WA BARAKAATUH.
Demikian Beberapa Contoh Pidato Bahasa Jawa dari Admin, Semoga Bermanfaat. Terimakasih
Contoh Pidato Bahasa Jawa | Angga Prasetya | 4.5